• Wie ben ik?

  IMG-20131231-WA0000

  Hoefsmederij Verlaan – Liek Verlaan – Gediplomeerd Hoefsmid 

  Ik ben Liek Verlaan, gediplomeerd Hoefsmid. Al van jongs af aan heeft mijn leven volledig in het teken van paarden gestaan. Vooral de verzorging heeft altijd mijn interesse gehad en ik wist dan al op hele jonge leeftijd dat ik hoefsmid wilde worden.

  Ik ben met de leeftijd van 15 jaar oud, stage gaan lopen bij Will Verhaeg ( zijn leermeester was Henny Bloom – ENPHO ).  Om mijn droom te verwezenlijken, heb ik de opleiding “hoefsmid” bij NHB Deurne gevolgd. Na het succesvol afronden van mijn opleiding ben ik als zelfstandige gestart in de regio Zuid-Holland.

  Na ruim 7 jaar heeft Hoefsmederij Verlaan gewerkt in de regio Haarlemmermeer en de Bollenstreek, maar de “roots”  trekken toch weer terug naar Limburg.

  Het behandelen van een ernstige hoef- of beenaandoening, eventueel in samenwerking met een dierenarts, een goede nazorg en steun bij het revalideren behoren ook tot de referenties. Dit is ook zeker een passie binnen Hoefsmederij Verlaan om een paard weer functionerend richting een  balans te krijgen.

  IMG-20140818-WA0002

  Paarden met aandoeningen en beperkingen

  Een grote interesse binnen het vakgebied hoefsmid zijn paarden met aandoeningen en beperkingen. Voor mij is het een grote uitdagingen en voldoening om deze paarden weer zo volledig mogelijk te laten functioneren zonder pijn of andere ongemakken. Om dit te realiseren, is het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen hoefsmid en dierenarts. Juist door deze samenwerking komt er meer informatie beschikbaar die het paard ten goede komt. Hoe beter de communicatie tussen alle partijen in hun vakgebied hoe meer informatie er beschikbaar komt zodat alle kennis en vaardigheden uit de kast gehaald kunnen worden.